PVC of Hypalon?

Het verschil is de prijs en de levensduur in een heftige zon, zoals de Middellandse Zee. PVC is een soort "plastic", en Hypalon op basis van rubber. Hetzelfde bootje in Hypalon kost  2,5x méér, maar zal  ongeveer 2,5x zolang mee gaan. 

 

PVC is de beste oplossing prijs/levensduur voor de Benelux en/of enkele weken Middellandse Zee. De normale levensduur is dan 10-12 jaar. Hetzelfde bootje, ook in PVC, zal maar 3-4 jaar meegaan  bij permanent buitengebruik in de zon van de Middellandse Zee. Het is vooral de verlijming die het laat afweten. Lijmkracht heeft een bepaalde levensduur, en die verouderd veel sneller in een heftige zon. Als de lijm "op" is valt de boot uit elkaar. Herstellen waar los komt kan, maar men blijft dan bezig,. Het zal steeds elders lossen. Zo'n bootje is dan onbetrouwbaar en onveilig geworden. Denk daar zeker aan, als U er anderen mee laat mee varen. De motorplaat kan bij weerstand op een golf zomaar los komen.

 

Voor permanent gebruik in de Middellandse is Hypalon helaas de enige dure en duurzame oplossing. 

Goed om weten zijn ook de verschillen tussen beiden bij herstellingen.

 

Een lek is gemakkelijker te herstellen dan bij een fietsband. De tube is in feite niet meer dan een grote fietsband. Als u het zelf niet aandurft is er misschien wel iemand in de buurt, die al een fietsband hersteld heeft.

 

PVC laat zich eenvoudig herstellen. Een sticker knippen uit de meegeleverde canvas. Beide zijden een beetje ruw maken en lijm opdoen. Beiden zijden goed laten drogen en nadien tegen elkaar aandrukken. Als kan een zwaar gewicht opleggen. Voor mooi werk is het aan te raden de delen waar geen lijm mag komen, af te plakken.

 

---

 

 

Hypalon herstellen is net hetzelfde. Maar het laat zich alleen verlijmen bij de juiste temperatuur en de juiste vochtigheid. In een binnenshuis gecontroleerde omgeving dus. PVC daarentegen kan je vrijwel lijmen in alle omstandigheden.

 

Hypalon zelf herstellen op een goede definitieve manier zit er dus eigenlijk niet in. Dat kan een serieus probleem zijn in het weekend of op vakantie bij een scheurtje bijvoorbeeld. Weet dat, al  u toch een poging onderneemt ( je moet wel iets, want je wil nog wel varen ), dat de kosten van het nadien definitief laten herstellen behoorlijk kunnen oplopen. Omdat de foute reparatie eerst grondig moet verwijderd worden. Dat is op zich al meer werk dan de nieuwe herstelling. 

 

Hypalon wordt vooral gebruikt bij RIBS. Daar gaat de prijs ervan verloren in de totaalprijs van de boot.

 

Een voordeel van Hypalon zijn het grote aantal kleuren :

Gepersonaliseerde boten in Hypalon

Vanwege het veel duurdere materiaal worden gepersonaliseerde rubberboten in Hypalon enkel in 1 kleur gemaakt.

De prijs is ongeveer 2,5x die van dezelfde boot in PVC.

Klik op het plaatje hieronder voor meer info over ...


-  I  M  P  O  R T  E  U  R  -

Rechtstreekste  verkoop.


Heeft u een vraag ?

Email :  info.dingi@gmail.com